PINK RIBBON BEHIND BARS

Spinningmarathon in alle vrouwengevangenissen

Eind oktober openen de vrouwengevangenissen hun deuren voor een spinningmarathon. Gedetineerden, medewerkers en overige donateurs fietsen in totaal 36 uur om geld op te halen voor Pink Ribbon.

36 uur fietsen

Penitentiaire Inrichting Ter Peel trapt de spinningmarathon op vrijdag 25 oktober af. Van 09.00-17.00 uur fietsen  gedetineerden en medewerkers voor Pink Ribbon. PI Zwolle neemt het stokje over en gaat op zaterdag 26 oktober van 09.00-13.00 uur in de weer om zoveel mogelijk geld op te halen. In PI Nieuwersluis fietsen gedetineerden, medewerkers en overige donateurs vanaf zaterdag 26 oktober 13.00 uur dag en nacht, 24 uur lang, om geld op te halen. Op zondag 27 oktober om 13.00 uur sluiten medewerkers van alle drie de inrichtingen en overige donateurs de spinningmarathon knallend af. 

Grootser dan eerdere edities

Het is de derde keer dat de marathon plaatsvindt. De eerste spinningmarathon  fietsten alleen gedetineerden en medewerkers van PI Nieuwersluis om donaties op te halen. Vorig jaar zaten ook  overige donateurs op de fiets, zoals bezoekers, voetbalteam en lokale en nationale bekendheden. In totaal fietsten toen 300 enthousiastelingen mee en haalden ze € 21.000,- op. Dit jaar doen alle vrouwengevangenissen mee.  

Aanmelden en kosten

Wilt u meefietsen of met een team deelnemen? Medewerkers kunnen op alle drie de locaties meedoen. Bezoeker, ketenpartner of geïnteresseerde donateurs kunnen in Nieuwersluis meefietsen. U kunt er voor kiezen om een paar uur achter elkaar te fietsen of af te wisselen met uw teamgenoten. Voor elk uur dat de fiets gehuurd wordt, betaalt het team  25,- per uur. Dit bedrag gaat volledig naar Pink Ribbon. Alleen doneren is natuurlijk ook mogelijk.  

Wilt u meer informatie over het evenement, doneren of (met een team) aanmelden om te fietsen? Dit kan via deze website of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pink Ribbon

Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Pink Ribbon heeft als doel om de juiste behandeling en goede begeleiding te optimaliseren en een situatie te creëren waardoor de (ex)borstkankerpatiënt een beter en langer leven heeft.

Pink Ribbon pl