Skip to main content

Datum Sporttoernooi 2024

Sporttoernooi aankondiging

Het 72e NSG-Sporttoernooi is op dinsdag 3 en  woensdag 4 september 2024. Op maandag 2 september kan men aanreizen.

Lees meer op Sporttoernooi

Met sportieve groet

Bestuur NSG-Sport

Mountainbiketocht, PI Grave

De 19e editie van de NSG mountainbike tocht was weer een groot succes! Bijna tweehondervijftig medewerkers justitie (239) hadden zich aangemeld voor de mountainbiketocht op vrijdag 31 oktober. Prachtig!!

Een mooie en pittige mountainbiketocht door Gelders en Limburgs mooiste natuurgebieden. Met een ommetje van zes kilometer door het Duitse Reichswald. De tocht werd gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Sportbond voor Gevangenispersoneel. Een topdag! Pittige heuvels en prachtige herfstkleuren, maar geen tijdsdruk of wedstrijdelement. En dat was te merken. Een gemoedelijke start en een recreatieve tocht met een happy end. Start en finish vonden plaats in Milsbeek op het terrein van de

lokale voetbalvereniging

Om half elf klonk het startsignaal en vertrok de lange karavaan mountainbikers voor een afstand van 35 of 55 kilometer. Maar nee, niet iedereen, hier en daar werd nog driftig gesleuteld aan een fiets, iemand was op zoek naar zijn helm en een stukje verderop werd een binnenband verwisseld.

Koek- en zopietent

Het prachtige parcours bood de liefhebber alles wat hij/zij maar wensen kon. Verhard en onverhard parcours, steile klimmetjes, verraderlijke bochten, pittige heuvels en mooie afdalingen. Dit alles in een decor met goudgele herfstkleuren. Met een temperatuur van zeventien graden leek het wel zomer. Op een bospad langs de Nijmeegse Baan stond een heuse koek- en zopietent. En hoe ontspannen het er toe ging bleek wel uit het feit dat alle bikers zich na achttien kilometer bij deze eerste verzorgingspost ruim tegoed deed aan een stukje peperkoek, cake of een banaan en een bekertje drinken. En, hoe vorstelijk, op dat moment kon je de keuze maken om nog een stukje verder te rijden ( lees = nog een extra bult erbij) of rechtsomkeer voor de kortste route. Dat is ook gelijktijdig de charme van zo’n toertocht. Natuurlijk waren de snelle deelnemers weer rap verdwenen, maar de meeste mannen – weinig V – namen het er van bij deze eerste rustpauze.

Groentesoep

Geen wonder dat alle deelnemers na afloop super tevreden waren. In Eethuis De Diepen op tweehonderd meter afstand van de finish kwamen de verhalen los onder het genot van ouderwetse groentesoep met balletjes. ‘Een record aantal deelnemers, de organisatie was zeer tevreden. ‘Volgend jaar de twintigste keer, dan gaan we er weer iets moois van maken’, aldus de organisatie.

Vrijwilligers

Wil je alles nog eens nakijken, dat kan op www.justmbk.nl. Op het gastenboek vindt je de links naar foto’s en filmpjes. Als laatste is een organisatie niets zonder vrijwilligers. Vanuit Grave bedanken wij Velibor, Richard, Harrie, Carlo, Rob Koppers (foto’s). Hiernaast Henk, Joop, Marcel, Lucien, Peter, sv Milsbeek en eethuis De diepen te Milsbeek. Op naar editie 2015!