Socialrun 2013
Op vrijdag 27 september is de Socialrun 2013 van start gegaan, een non-stop estafetteloop waar dit jaar negen teams aan hebben deelgenomen.
Elk team heeft binnen 48 uur 555 kilometer gelopen. Een team bestaat uit 8 lopers en begeleiders. De Socialrun heeft als kernwaarde dat mensen met een psychiatrische stoornis betrokken zijn bij dit jaarlijkse evenement. De route ging vanuit De Meern door het Noorden van Nederland en weer terug. Zo hebben zij ook over de afsluitdijk gelopen.
Samenloop Team
Het Samenloop Team, welke uit enkele DJI collega’s bestond heeft voor de start enkele spannende uren beleefd door uitvallers en kregen tijdens de run te maken met een kapotte camper, maar zij hebben de moed niet opgegeven en zijn om 17.15 uur de finish over gekomen.
BEWA collega Maarten de Boer (PI Nieuwersluis) en MMD collega Melanie Schwab (PI Wolvenplein) hebben tijdens de nachtelijke uurtjes hun verhaal mogen doen bij het 3FM radio programma "Freaknacht" van Barend en Wijnand. Dit is via bijgaande link terug te luisteren vanaf 1 uur en 9 minuten.
Op zondag 29 september heeft iedereen de finish bereikt en ieder team is middels een medaille gehuldigd door Aleid Wolfsen (burgemeester van Utrecht), Linda Voortman (Tweede kamerlid Groen Links) en Tunahan Kuzu (Tweede Kamerlid PvdA).
De Socialrun is gedurende het weekend zelfs trending topic geweest op Twitter. Facebook had daarnaast moeite om de vele berichten te verwerken. Met recht is dit evenement, wat eveneens een NSG activiteit betreft, een groot succes geweest.
Tot 1 november kan de Socialrun nog steeds gesteund worden. Klik hieronder op de link om kilometers te adopteren.
Meer informatie
Doelstelling Socialrun
De Socialrun wil het taboe op psychiatrische aandoeningen doorbreken door:
- Een jaarlijkse Socialrun te organiseren
- Financieel ondersteunen van projecten die bijdragen aan het doorbreken van het taboe op psychiatrische aandoeningen.
Wat gebeurt er met de opbrengst?
Stichting Socialrun strijdt tegen stigmatisering van mensen met psychische aandoeningen. Dat doen we door de Socialrun te organiseren én daarmee geld in te zamelen om de-stigmatiserende projecten in Nederland financieel te ondersteunen.
De regels zijn eenvoudig. Het project wordt geïnitieerd of uitgevoerd door mensen met psychische klachten, en de uitwerking ervan moet stigmatisering tegen gaan. Een commissie, bestaande uit drie ervaringsdeskundigen op het gebied van psychische aandoeningen en een bestuurslid van Stichting Socialrun, besluit of een project wel of geen financiële steun krijgt.
Een project indienen? Neem contact op met Frank Bonekamp, Voorzitter Stichting Socialrun, via info@socialrun.eu.
Volgend jaar mee doen? Socialrun 2014 zal plaatsvinden van vrijdag 19-09-2014 tot en met 21-09-2014. Inschrijven kan te zijner tijd via de NSG contactpersonen. Kan je niet wachten? Meldt je dan aan via info@socialrun.eu.
De eerste 15 teams hebben zich ondertussen al weer aangemeld.